Sunday 8 March 2009

soendag




Dagens soundtrack: Conchita, Cuéntale http://www.youtube.com/watch?v=Yq6cy-XNDNk

Paa foranledning: Nej, jeg kan heller ikke se det morsomme i "Hello Tourist", det der med "eksempel paa Ungarnsk humor" er, believe it or not, et ordret citat fra the resident magyar i lejligheden.
Men det bliver kun mere ekcentrisk: I gaar spurgte A., om mig og C. ville se en ungarnsk film hun havde fortalt om(den loed saa tilpas bizar, saa vi havde sagt at vi var klar paa at se den en dag).
D. var ude og spise med kaeresten, de havde vist vaeret lidt oppe at skaendes eller noget(hun virker noget high-maintenance, men hun goer sikkert godt rent/laver god mad, hvem ved?).

Naa men denher film var serioest f***ed up, trinnet under sovjetisk film som igen er trinnet under kinesisk, men stadig skraemmende nok. Vi snakker klam revisionisme(1956-optoejerne), men med nogle, for occidentale(mine) oejne ret specielle detaljer. Paa den ene side vildt glorificerende patriotisk, paa den anden side(den er fra 2006) skal man ikke laegge sig ud med Rusland, saa skurkene er ávo samt overloebere, hvilket i en revolutionsfilm, virker lidt planloest(komplet med sympatiserende blomsterbeklaedte cccp tanks, som "har vaeret udstationeret her lang tid nok, til at holde med os").

Desuden var mange af detaljerne(igen, for et vestligt publikum) typisk sovjetiske: Den revolutionaere studine, den overfladiske olympiske waterpolospiller, som gennem sin kaerlighed til studinen, ogsaa selv finder patriotismen og bliver revolutionaer, beskydningen af civile bygninger, som var fuldstaendigt som at se "Panserkrydseren Potemkin", faellessang paa Bem-pladsen, osv, osv.
Den endelige scene, hvor waterpolo holdet staar sammen i olympiaderne i melbourne og vinder over sovjet(til hyldestraab og nationalhymner), mens studinen bliver foert til henrettelsespelotonen var ogsaa lige efter bogen. Det ironiske i at det er det faktiske ungarske waterpolo mandskab, der spiller de russiske polospillere, maa vaere gaaet hen over hovedet paa de fleste.(A.'s kaereste spiller waterpolo paa hoejt plan, saa hun ved en del om det).

Idag smuttede jeg til la Cartuja i det gode vejr for at lave lidt fototurisme. Smuttede tilbage hen over el sacromonte-albaycín, saa jeg kom godt opad i dag, men det var sjovt nok, og byen er jo lille og nem at finde rundt i heldigvis.

3 comments:

  1. Pon más fotos, es muy bonita. Las flores amarillas junto a la carretera ¿son jazmines?
    Far

    ReplyDelete
  2. Jeg kan gå få verificeret om det er en sand historie hernede for dig. De har en plade på det olympiske stadion, der viser hvem der vandt hvad under OL.

    ReplyDelete
  3. Er det ved "El ojo de Dios"? Joke!

    ReplyDelete

Followers